A Szeged kézise nem gondolta volna, hogy a koronavírus egy nap alatt ledönt a lábáról egy 130 kilós embert

A Szeged kézise nem gondolta volna, hogy a koronavírus egy nap alatt ledönt a lábáról egy 130 kilós embert

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdázója kijelentette, egyelőre nem tudja, mikor térhet vissza a pályára, mivel koronavírus-fertőzéssel küzd.

Hétfőn pozitív tesztet produkáltam, és sajnos nem tünetmentes, hanem tünetekkel járó pozitív vagyok

– fogalmazott közösségi oldalán a januári Európa-bajnokság és az előző Bajnokok Ligája-idény álomcsapatába is beválasztott beálló.

Hozzátette, soha nem gondolta volna, hogy ez a vírus képes egy 130 kilogrammos embert egy nap alatt ledönteni a lábáról. „Vasárnap még semmi bajom nem volt, hétfő délután viszont már gyengeséggel, fejfájással és köhögéssel küzdöttem, estére belázasodtam, és mindez az elmúlt napokban nem változott. Mától nem érzek ízeket” – részletezte a tüneteket Bánhidi.

Hangsúlyozta, reményei szerint mihamarabb túl lesz a betegségen, és visszatérhet a pályára, de egyelőre nem látja, erre mikor kerülhet sor, hiszen egyrészt a vírus szövődményekkel járhat, másrészt miután két negatív tesztet produkál, még rengeteg kivizsgáláson kell részt vennie.

Az életével játszhat az a sportoló, aki túl korán tér vissza a koronavírus után

Egyre több klub kerül nehéz helyzetbe a koronavírusos sportolók miatt. Az Országos Sportegészségügyi Intézet olyan ajánlást adott, amely alapján a pozitív tesztet produkáló játékosoknak érdemes 4-6 hetet kihagyni, mielőtt újrakezdik az edzéseket. Erre rámehet akár a csapat idénye is, de közben a kardiológiai szövődmények, és a 22 évesen, edzés közben elhunyt Tóth Bendegúz példája mindenki számára figyelmeztetésül szolgál.

Bánhidi emlékeztetett, hogy sikeres felkészülést tudhatnak maguk mögött, és éppen csütörtökön kezdődött volna számukra a Bajnokok Ligája csoportköre.

A MOL-Pick Szeged hétfőn jelentette be, hogy öt játékosa megfertőződött a koronavírussal. Neveket nem közöltek, és az érintettek közül elsőként Bánhidi erősítette meg, hogy ő is a megbetegedettek között van. A szegediek első BL-meccsét – a Paris Saint-Germain elleni, hazai találkozót – és a szombatra tervezett, Eger elleni bajnoki találkozót elhalasztották, bár a francia L’Équipe nevű lap úgy tudja, vasárnap mégis sor kerülhet a PSG elleni találkozóra.

Amikor az EHF kéri, akkor játszik a PSG-vel a Szeged kézicsapata

A csütörtöki BL-rangadó elmarad, francia lapértesülés szerint vasárnap pótolhatják.

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Forrás: 24.hu