A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

Néznivalóból ugyan nincs hiány, mert a járványügyi korlátozások ellenére is bele lehet fulladni az új Netflix- és HBO-premierekbe, a legtöbb filmrajongónak mégis nagyon hiányoznak már a mozik. Lassan már azt is elfelejtjük, hogy néz ki belülről egy vetítőterem, pedig bevallom, én időnként már arra is nosztalgiával gondolok, hogy a mögöttem ülő a fülembe ropogtassa az nachosát vagy telefonálni kezdjen a film drámai csúcspontján.

A nemzetközi Time Out magazin ezt a visszavágyódást meglovagolva állította össze toplistáját a világ 50 legszebb mozijáról. A múlt héten megjelent cikket a Telex szúrta most ki: merthogy a budapesti Puskin mozi az előkelő tizedik helyet csípte meg a rangsorban.

Budapesten bővelkedik stílusos mozikban, és egyik sem stílusosabb, mint a médium régivágású – egykor Fórum mozinak nevezett – szentélye a pesti oldalon

– kezdi a Puskin bemutatását a kis szöveg, amelyben még azt is felsorolják, hogy az egyes termek milyen magyar és külföldi filmklasszikusokról vannak elnevezve (Metropolis, Amarcord, Annie Hall, Mephisto, Körhinta). Az első három helyre egy New York-i, egy párizsi és egy amszterdami mozi került, a teljes listát itt lehet megnézni.

Forrás: 24.hu