Amatőr rappereknek készül a Facebook új alkalmazása

Amatőr rappereknek készül a Facebook új alkalmazása

A Facebook kutatás-fejlesztéssel foglalkozó NPE nevű belsős csapata újabb kísérleti alkalmazást tesztel a felhasználók szűk körében. A BARS néven emlegetett app nagyban merít a TikTok alapötletéből, tehát rövid zenés videók megosztását teszi lehetővé, ám kifejezetten zenészek, pontosabban amatőr rapperek közösségi hálózatának szánják.

Az NPE csapatának ez már a második próbálkozása egy zenei app elkészítésére, korábban a Collab nevű videóklipes szolgáltatást fejlesztették. Míg a Collab főleg arra fókuszál, hogy közös munkára hozza össze a különféle amatőr előadókat, addig a BARS lehetővé teszi, hogy a lelkes amatőrök profi, előre elkészített beatekre rappeljenek rá, így megmutatva tehetségüket, majd videót is készíthessenek az elkészült műhöz, ami legfeljebb egy perc hosszúságú lehet. Minderre még beépített szűrőket, effekteket és akár autotune-t húzhatnak rá. A BARS egy „Challenge”, azaz kihívásokat kínáló módot is tartalmaz, amiben előre megadott kifejezésekből kell valamilyen hangzatos szöveget gyúrnia a vállalkozó kedvű rappernek.

Az alkalmazás egyelőre zárt bétában működik iOS-es eszközökön, nem tudni, hogy világszerte elérhetővé válik-e. A Facebook korábban a Pinterestet másoló Hobbi nevű alkalmazás fejlesztését is végül leállította, mindössze pár hónap után.

Fotó: Facebook
Kapcsolódó
Néhány hónap alatt elkaszálta új appját a Facebook

A Pinterest versenytársának szánt Hobbi mindössze pár hónapot élt meg.

Forrás: 24.hu