Az EMMI közölte, nem fenyegeti a sztrájkolókat, aztán mégis megfenyegette őket

Az EMMI közölte, nem fenyegeti a sztrájkolókat, aztán mégis megfenyegette őket

Fenyegetéseket nem fogalmaztunk meg. Azt is szeretnénk azonban leszögezni, hogy egy törvénytelen sztrájk szervezése nem maradhat következmények nélkül

– ezt közölte az RTL Klub Híradójával az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra a kérdésre, hogy szancionálják-e, ha valaki részt vesz a pedagógusok hétfői sztrájkjában.

A minisztérium szerint a demonstráció törvénytelen, és amellett, hogy a megszervezése nem maradhat következmények nélkül, azt is közölték, hogy igazolatlan hiányzásnak minősül, ha a gyerekek nem mennek iskolába. Az ADOM Diákmozgalom ennek ellenére arra kéri a felsőbbéveseket, hogy az első két órában maradjanak otthon.

A szakszervezetek azt mondják, a szülőnek van lehetősége igazolni a hiányzást, ettől függetlenül mindenhol lesz gyerekfelügyelet, így egyetlen gyerek sem marad tanár nélkül. Hogy hány tanár csatlakozik a kétórás megmozduláshoz, egyelőre nem lehet tudni, de a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint sokan megijedtek a minisztérium napokban kiküldött levelétől.

Nagyon sokan elbizonytalanodtak és azt mondják, hogy ilyen körülmények között nem biztosak abban, hogy bele merjenek állni a sztrájkba, úgyhogy egészen biztosan lesznek olyanok, akik majd visszalépnek

– nyilatkozta az RTL Klubnak Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja.

Az azonban sejthető, hogy lesz olyan intézmény, ahol minden tanár sztrájkolni fog.

Forrás: 24.hu