Botrány a téli olimpia előtt, kizárták a válogatottból a nyolcszoros világbajnokot

Botrány a téli olimpia előtt, kizárták a válogatottból a nyolcszoros világbajnokot

Csalásra utaló üzenetek miatt kikerült a válogatottból a dél-koreaiak kétszeres olimpiai és nyolcszoros világbajnok rövidpályás-gyorskorcsolyázója, Sim Szuk Hi. A 24 éves sztár a dél-koreai szövetség hétfői bejelentése szerint gyanúba keveredett, hogy a 2018-as, phjongcshangi – azaz hazai jégen rendezett – olimpián

szándékosan ütközhetett az egyik társával, Csoj Min Dzsonggal.

Sim mostantól külön készül társaitól, mert a válogatott többi tagja és vezetői arra a következtetésre jutottak, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudnak vele együtt dolgozni és felkészülni az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatra. Így aztán Sim nem lesz tagja a vk-ra utazó csapatnak sem.

Sim a 2018-as olimpia alatt az egyik edzővel váltott üzeneteket, amelyekben hosszasan becsmérelte társait, például az 1000 méteres döntő utolsó kanyarjában vele összeakadó Csojt, valamint Kim Alangot, ezen kívül azzal gúnyolta Csojt, hogy ő a sportág női Steven Bradburyje. Az ausztrál versenyző ugyanis azzal vált világhírűvé, hogy a 2002-es téli olimpián úgy nyerte meg hatalmas meglepetésre a férfi 1000 métert, hogy több futamban és a döntőben is az előtte korcsolyázók egymást kilökték és buktak, írja az MTI.

A phjongcshangi 1000-es fináléban Simet végül kizárták, míg Csojt a negyedik helyre rangsorolták. A 12-szeres világbajnok Csoj a 2018-as olimpián a női váltóval és 1500 méteren aranyérmes lett.

Sim és az edző közötti üzenetváltás a múlt héten látott napvilágot egy internetes portálon, a versenyző hétfőn nyilvánosan bocsánatot kért társaitól:

Őszintén szeretnék bocsánatot kérni, amiért csalódást okoztam, tetteimmel és szavaimmal megbántottam sok embert. Különösen Csojtól, Kimtől és az edzőktől szeretnék elnézést kérni, ők megdöbbenhettek a hírek elolvasása után

– fogalmazott Sim.

Sim ugyanakkor tagadta, hogy sportszerűtlen lett volna a phjongcshangi 1000 méteres döntőben Csojjal.

Kapcsolódó
Lemosni a gyalázatot, avagy a szaúdiak megvették a Newcastle-t

Akár a kisebb piacokon is megjelenhetnek a királyfik hófehér Rolls-Royce autójukon, és akkor néhány év múlva jöhet a Kisvárda–Newcastle United Bajnokok Ligája-elődöntő.

„Csoj és én szeretünk mindent beleadni az utolsó pillanatokban. A versenyen sajnálatos módon egymásnak ütköztünk” – tette hozzá Sim, aki 2018-ban egy másik ügy miatt volt reflektorfényben: ekkor hozta nyilvánosságra, hogy egyik edzője, Cso Dzse Pom szexuálisan és fizikailag is bántalmazta. A nyomozás után a trénert 13 év börtönre ítélték. A válogatottból most kizárt gyorskorcsolyázó az akkori helytelen viselkedését a Cso-üggyel magyarázta, mivel nem volt megfelelő állapotban, agresszíven viselkedett másokkal, nem tudott uralkodni magán.

A mai napig sajnálom az éretlen viselkedésemet

– tette hozzá Sim, aki a 2014-es és 2018-as olimpián a női váltóval lett aranyérmes, Szocsiban 1500-on második, 1000-en pedig harmadik volt. A világbajnokságokról 8 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérme van.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Forrás: 24.hu