Csak egy negyedig hagyta kibontakozni a pólóválogatott a franciákat

Csak egy negyedig hagyta kibontakozni a pólóválogatott a franciákat

A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel kezdte szereplését a zágrábi világkupa-selejtezőben: Varga Zsolt együttese a szerdai nyitónapon négy gól különbséggel nyert a francia csapat ellen.

Távoli lövésekkel és látványos védésekkel kezdődött a mérkőzés, majd a franciák kerültek előnybe fórból. Csakhamar Vigvári Vendel egyenlített szintén emberelőnyből, de aztán létszámfölényes helyzetben megint a franciák voltak eredményesek. Vámos Márton ötméteresből alakította 2-2-re az állást, végül az ellenfél ismét pontosan fejezett be egy emberelőnyt (2-3).

A második nyolc perc elején gyorsan jött az újabb magyar egyenlítés Burián Gergely pontos kapáslövésével.

Nem sokkal később Vigvári talált a jobb alsóba, szintén kapásból, ezzel először vezettek a magyarok.

Mindkét oldalon akadtak eredménytelenül zárult létszámfölényes támadások, aztán Manhercz Krisztián növelte az előnyt. Ebben a szakaszban az utolsó percben kapott először gólt a magyar együttes, Ugo Crousillat távolról bombázott az újonc Szakonyi Dániel kapujába. A végén viszont Német Toni húzta be közelről a labdát, így visszaállította kétgólos különbséget (6-4).

A harmadik negyed negyedik percében a magyar kapuban kötött ki a labda, a lövés azonban a támadóidő lejártának pillanatában történt, így videózást követően visszavonták a találatot, majd a következő akció lezárásaként Vámos lőtt nagy gólt távolról. Aztán az újabb szünet előtt 16 másodperccel szépítettek a franciák (7-5).

A negyedik szakasz közepén egy szép bejátszás után Angyal Dániel lőtt közelről gólt, majd Pohl Zoltán távoli lövése talált utat a kapuba. A franciák ötmétereshez jutottak, de Mehdi Marzouki löketét Szakonyi kivédte.

Tizenhat másodperccel a vége előtt jött még egy francia gól, a meccset viszont Vámos zárta le, aki emberelőnyben lőtt a bal alsó sarokba, amikor már csak három másodperc volt hátra.

A zágrábi tornán a magyarok legközelebb a vb-ezüstérmes olaszokkal, majd sorrendben a japánokkal, az amerikaiakkal és az Európa-bajnok horvátokkal találkoznak. Mivel a sorozat döntőjének Los Angeles ad otthont, így az amerikaiak automatikusan továbbjutók, mellettük a két legjobb csapat szerepelhet a végjátékban.

eredmény, világkupa, selejtező (Zágráb), 1. forduló:

Magyarország – Franciaország 10-6 (2-3, 4-1, 1-1, 3-1)
a magyar csapat gólszerzői: Vámos 3, Vigvári Ve. 2, Burián, Manhercz, Német, Angyal, Pohl 1-1

 

A magyarok további programja:
péntek:
Magyarország – Olaszország 18.30

 

szombat:
Magyarország – Japán 20.30

 

hétfő:
Magyarország – Egyesült Államok 18.30

 

kedd:
Magyarország – Horvátország 18.30

Forrás: 24.hu