Elődöntős az Európa-bajnok és az olimpiai bajnok is a női kézivébén

Elődöntős az Európa-bajnok és az olimpiai bajnok is a női kézivébén

Az Európa-bajnoki címvédő Norvégia és az olimpiai bajnok Franciaország is bejutott a női kézilabda-világbajnokság elődöntőjébe.

Elsőként a skandinávok játszottak az orosz csapattal és azonnal nekiugrottak a negyeddöntős ellenfelüknek. Norvégia előbb 5-2-re, majd 9-5-re, majd 16-10-re is vezetett, a szünetben 19-15 volt az állás. Térfélcsere után kicsit kiengedtek az északiak, de két gólnál kötelebb egyszer sem kerültek az oroszok és végül 34-28-ra nyertek a norvégok.

A franciák jobban megizzadtak a svédekkel, akik kétszer is két góllal vezettek, az olimpiai bajnokot nem is engedték el egy gólnál többel. Félidőben 15-15 volt az állás, de térfélcsere után egy 5-2-es sorozattal nyitott Franciaország, majd kisvártatva már öttel is vezetett. A hajrában már három alá nem is ment a különbség, végül a franciák 31-26-ra nyertek.

A döntőért Norvégia Spanyolországgal, Franciaország pedig Dániával játszik majd.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Forrás: 24.hu