„Építsen ki megfelelő munkakapcsolatot az operatív törzzsel” – Orbán válaszolt Karácsony levelére

„Építsen ki megfelelő munkakapcsolatot az operatív törzzsel” – Orbán válaszolt Karácsony levelére

A dolgok mostani állása szerint az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országos szabályoktól eltérő és annál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe – írta Orbán Viktor miniszterelnök a főpolgármesternek címzett csütörtöki válaszlevelében, melyben azt is javasolta: Karácsony Gergely építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével.

Karácsony Gergely Orbán Viktornak írt csütörtöki levelében az ingyenes tesztelés kiterjesztését javasolta a koronavírus-járvány második hullámának megfékezése érdekében. A főpolgármester gyors és egyértelmű állásfoglalást kért a kormánytól az ingyenes tesztelés bővítése és a fertőzés idősekre átterjedésének veszélye ügyében

Karácsony nyílt levelet írt Orbánnak, aggódik a járvány 2. hulláma miatt

Arról kérdezte a miniszterelnököt, mit tervez a tesztkapacitások bővítése és a hozzáférhető ingyenes tesztelés érdekében.

A kormányfő a levelében – amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátott az MTI rendelkezésére – biztosította Karácsony Gergelyt, hogy a budapesti intézkedéseket szigorító javaslat a főpolgármester bevonása nélkül nem kerülhet a kormány asztalára.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a kormány operatív törzset működtet Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes vezetésével.

A járvány kezeléséhez szükséges összes információt és szakmai tudást az operatív törzs gyűjti össze, s javaslatot tesz a kormánynak és a közegészségüggyel foglalkozó állami szerveknek, mit tegyenek, illetve mit ne tegyenek

– olvasható a levélben.

A miniszterelnök azt írta: az operatív törzs munkájának eredménye mindenki számára hozzáférhető, „így az önkormányzat, a főváros és a főpolgármester úr számára is”.

A kormányfő továbbra is azt javasolja Karácsony Gergelynek, hogy „építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével”.

Orbán Viktor a válaszlevelében azt írta, hogy a járvány első hullámával szembeni küzdelmet Magyarország megnyerte, „sok tapasztalatot szereztünk, és a védekezés számos formáját kipróbáltuk”.

Ezekre a tapasztalatokra építjük a most megérkezett második hullám elleni küzdelmünket is

– mutatott rá a miniszterelnök.

kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Vivien Cher Benko

Forrás: 24.hu