Koronavírus: szívszorító üzenettel a nyakában találtak egy fához kötözött kiskutyát

Koronavírus: szívszorító üzenettel a nyakában találtak egy fához kötözött kiskutyát

A fához kötözve találtak egy kutyát az amerikai Indianában. Gazdája egy üzenetet is mellékelt az elhagyott állathoz, ebből kiderült, hogy a koronavírus-járvány következtében elvesztette a munkáját és végül az otthonát is, ezért nem tud többé gondoskodni a kutyáról – írja a New York Post.

„A nevem Roadie. Megmentett kiskutya vagyok egy 10 fős alomból. Elkényeztetett kislány voltam, aputól saját kanapét és memóriahabos ágyat kaptam, amin fekhettem” – olvasható 18 hónapos németjuhász-keverék nevében írt levélben, ami alapján a kiskutya ismeri az alapvető parancsokat, szeret játszani és tele van energiával.

„Apu elvesztette a munkáját és rövidesen az otthonát is, kérlek, ha megtalálsz, adj nekem otthont és szeretet” – szólt az üzenet.

A Johnson megyei állatmenhely dolgozói magukhoz vették az elhagyott kölyköt, és a Facebookon kerestek neki gazdát, a jelek szerint sikeresen, mert a felhívást azóta levették az oldalról.

Michael Delp, a menhely igazgatója elmondta, hogy a járvány alatt megugrott azoknak a száma, akik lemondanak a háziállatukról, de mint megjegyezte, erre jobb megoldások is vannak, mint egy kutya fához kötözése. Mint mondta, alapvetően rossz ötlet szabadjára engedni egy állatot, hiszen elütheti egy jármű, vagy vadállatok támadhatnak rá. Aki nem tud tovább gondoskodni a kedvencéről, az hívja inkább a helyi menhelyet – tanácsolta.

Forrás: 24.hu