Meghalt Nathalie Delon színésznő

Meghalt Nathalie Delon színésznő

79 éves korában elhunyt Nathalie Delon francia színésznő és rendező.

A spanyol származású színésznő Francine Canovas néven született 1941-ben Marokkóban. 1962-ben érkezett Párizsba. Egy szórakozóhelyen ismerte meg Alain Delont. A színész jegyese akkoriban Romy Schneider volt, de szerelmük miatt Delon felbontotta az eljegyzést, és 1964-ben elvette Nathalie-t. A pár Los Angelesben telepedett le, és hamarosan megszületett fiuk, Anthony.

Nathalie Delon színészi pályafutása 1967-ben kezdődött, amikor Jean-Pierre Melville A szamuráj című filmjében együtt játszott Alain Delonnal. 1972-ben Richard Burton és Raquel Welch partnere volt a Kékszakáll című filmben, majd 1975-ben az Egy romantikus angol nő című vígjátékban is szerepet kapott. Az 1980-as évektől forgatókönyveket írt és filmrendezőként is kipróbálta magát (Azt mondják: baleset, Édes hazugságok). Roman Polanski Őrület című 1988-as filmjének pedig dalszerzője volt.

Az MTI híre szerint a rákbetegségben szenvedő Nathalie Delon családja körében halt meg csütörtökön, Párizsban. A hírt Anthony Delon közölte az AFP-vel.

Címlapi kép: Nathalie Delon A szamurájban

Forrás: 24.hu