Pocsék büntetőzése ellenére simán nyert a Fradi a BL-ben

Pocsék büntetőzése ellenére simán nyert a Fradi a BL-ben

A Ferencváros 31-26-ra legyőzte a norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójából hétfőre halasztott mérkőzésen.

A Vipers a koronavírus-járvány miatti norvégiai korlátozások következtében feladta pályaválasztói jogát. A két együttes szombaton is megmérkőzött egymással az Elek Gyula Arénában, akkor, a 13. forduló keretében 30-28-ra nyert az FTC.

Kapcsolódó

A Ferencváros női kézilabdacsapta legyőzte a norvég bajnokot a BL-ben

Nehezen indult a meccs, de a kritikus pillanatokban az FTC tudott feljavulni.

A ferencvárosiak keretéből Bíró Blanka és Csiszár-Szekeres Klára, a norvégoktól Jeanett Kristiansen, Silje Waade és Heidi Löke hiányzott.

Ezúttal is jól kezdett a magyar csapat, amely hatékony védekezésének köszönhetően 6-3-ra ellépett, ezt követően viszont egy büntetőt, egy üres kapus lövést és ez egy ziccert is elhibázott. A pályaválasztó norvégok több mint nyolc percig nem találtak be, ezután azonban rendre lerohanásokkal és gyors gólokkal büntették a támadásban elkövetett ferencvárosi hibákat.

Ennek ellenére Kovacsics Anikó irányításával az FTC őrizte előnyét, és magabiztos, 15-11-es vezetéssel vonulhatott a szünetre.

Nagy lendülettel kezdte a második felvonást is a magyar együttes, ezért a Vipers edzője a 37. percben időt kért, majd 20-13-as állás után egy 4-1-es sorozattal némileg felzárkózott. Erre viszont a Ferencváros reagált egy ugyanilyen szériával, mert továbbra is rendkívül hatékonyan védekezett – ezzel ellensúlyozta a támadási hibákat –, a norvégoknál pedig hiányzott az átütőerő.

A hajrában sem változott a játék képe, így az FTC – négy kihagyott büntetője ellenére – olyannyira magabiztos győzelmet aratott, hogy a Vipers csak egyszer, 1-0-nál vezetett. A mezőny legeredményesebb játékosa Kovacsics volt, aki tíz lövésből nyolc gólt lőtt.

A két csapat hatodik egymás elleni mérkőzésén három vereség mellett harmadszor nyert a Ferencváros, amely nyolc sikerrel és öt vereséggel az A csoport második helyén áll, és szombaton az orosz Rosztov-Don otthonában zárja a BL csoportkörét.

A kilenc győzelemmel és négy döntetlennel a B csoportban második helyezett, címvédő Győri Audi ETO KC ugyancsak szombaton a CSZKA Moszkvát fogadja.

Eredmény, csoportkör, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés, A csoport:

Vipers Kristiansand (norvég) – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-31 (11-15)
lövések/gólok: 42/26, illetve 52/31
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 7/3
kiállítások: 10, illetve 4 perc

Forrás: 24.hu