Simonka György: az ellenem szóló a vádiratot olyan ügyészek csinálták, akik már ki vannak rúgva

Simonka György: az ellenem szóló a vádiratot olyan ügyészek csinálták, akik már ki vannak rúgva

Megyesbodzás augusztus 28-ai képviselő-testületi ülésére látogatott el a körzet országgyűlési képviselője, Simonka György, és nem mindennapi jelenetek zajlottak le ennek eredményeképp – derül ki a magyarnarancs.hu tudósításából, amely az eseményt rögzítő hangfelvétel alapján készült.

A konfliktus forrása, hogy a település független polgármestere, Varga Gábor és Simonka György nem különösen szívlelik egymást.

Voltak ilyen fordulatok is: „Képviselő úr, teljesen hülyének néz bennünket?” – kérdezte Simonka kioktató szavai után ifj. Varga Gábor alpolgármester „Nem” – jött a válasz. „Pedig teljesen azt csinálja. Mi nem jancsibohócok vagyunk” – jelentette ki az alpolgármester.

A legérdekesebb rész mégis az volt, amikor Simonka György a saját büntetőeljárása kapcsán mondott (ezt a részt a magyarnarancs.hu külön kivágta, az oldalon meghallgatható.)

Az is igaz, ha már itt tartunk, hogy három évig csöndben voltam, nekem azt mondták, hogy hallgassak, mert a bírósági eljárás előtt nem mondhatok egy szót sem. Ezt októberben fog megvalósulni. Azért kezdtem előbb, mert május 12-re volt kiírva a tárgyalás, ahol elmondhatom, elmondom és be is fogjuk bizonyítani, hogy a vádirat, az nullás! Ugyanis nincsenek meg a törvényi feltételei, hasraütésszerűen olyan ügyészek csinálták – és ezt most a kamerába mondom –, akik azóta mind ki vannak rúgva. Ha ti azzal próbáltok engem gyanúsítani, hogy az emberek emiatt ellenem fordultak, hát legyen!

(Megkerestük ezzel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészséget, amint közlik válaszukat, közzétesszük.)

Szintén itt mondta Simonka:

Nem azért kell polgármesternek lenni, hogy pozícióban legyél, hanem hogy eredményeket tudjál elérni. Én nem akarok országgyűlési képviselő lenni, (korábban) akartam országgyűlési képviselő lenni. Azt gondolom, ha akarok és akartam indulni, akkor az emberek már háromszor szavaztak nekem bizalmat. Azért, mert nem tudtam védekezni az elmúlt két-három évben, hogy ne befolyásoljam az eljárást, ezért kialakítottak egy olyan képet rólam, ami nem fedi a valóságot. (…) Fölfogadtam egy stábot, akiknek az a dolga, hogy bebizonyítsa, nekem van igazam. Én nem azért dolgoztam, hogy én képviselő legyek, mert én ennél sokkal több pénzt tudtam keresni vállalkozóként, és sokkal többet tudtam a családommal, a barátaimmal lenni, és minden mással többet tudtam foglalkozni. Olyan eredményeket értem el, amiről ti álmodni sem mertetek.

Október 13-án kezdődik Simonka György büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. A fideszes országgyűlési képviselőt és társait bűnszövetkezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással, sikkasztással és okirat-hamisítással vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A vádirat szerint a termelési és értékesítési szövetkezet összefüggő kárértéke eléri az 1,4 milliárd forintot.

Hemzseg a szellemberuházásoktól Simonka faluja, a hatóságok csak nézik

Olyan uniós százmilliók útját követtük Pusztaottlakára, amiknek a sorsa nem szerepel a fideszes politikus elleni vádemelésben.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Forrás: 24.hu