Spanyolország kapusbravúrokkal és nagy fordítással jutott Eb-döntőbe

Spanyolország kapusbravúrokkal és nagy fordítással jutott Eb-döntőbe

Bejutott a fináléba a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság döntőjébe a címvédő spanyol férfi kézilabda-válogatott, amely 29-25-re legyőzte a világbajnok Dániát.

Kapcsolódó
Eb-5. helyért ilyen drámai kézimeccset még nem játszottak

A dudaszó pillanatában dőlt el a vb-kvalifikációt jelentő hely sorsa.

Az első percek főleg a védelmekről szóltak, a dánok hatékonyabban kezdtek: az első 11 spanyol kísérletből hetet hárító Niklas Landin vezérletével jól védekeztek, így először nekik sikerült kétgólosnál nagyobb előnyt kiharcolniuk (7-4), írta tudósításában az MTI.

A legutóbbi két Európa-bajnokságot megnyerő spanyolok időkérése sem tudta megtörni a dán lendületet, a játékrész utolsó perceiben viszont a skandinávok hibáit kihasználva Aleix Gómez vezérletével sikerült a felzárkózás (13-14).

A fordulat a szünet után következett be, Spanyolország a 41. percben vezetett először (17-16), majd meglépett három góllal. Gonzalo Pérez de Vargas nagyon elkapta a fonalat (37 kísérletből 14-et hárított), és ugyan a világbajnok időkéréstől kezdve a védekezésváltáson át sok mindennel megpróbálkozott, nem tudott közelebb kerülni.

A mérkőzést végül a spanyolok a 11 gólos Aleix Gómez vezérletével 29-25-re megnyerték, a Telekom Veszprém jobbátlövője, Jorge Maqueda kétszer talált be, a kapus Rodrigo Corrales egy hétméteres erejéig lépett pályára, ám hárítani nem tudott. A Veszprém dán csapatkapitánya, Rasmus Lauge Schmidt szintén kétszer volt eredményes.

A spanyolok legutóbb napra pontosan hét évvel előtt, a 2015-ös világbajnokság negyeddöntőjében tudták legyőzni Dániát, azóta a két csapat mind a négy találkozóját az északiak nyerték.

Férfi kézilabda-Eb, elődöntő

Spanyolország – Dánia 29-25 (13-14)

 

később:
20.30: Franciaország – Svédország

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Forrás: 24.hu