Stratégiai egyeztetésekért felelős miniszteri biztost nevezett ki Gulyás Gergely

Stratégiai egyeztetésekért felelős miniszteri biztost nevezett ki Gulyás Gergely

Balla György országgyűlési képviselőt, Szolnok korábbi alpolgármesterét Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020. március 3-tól a koronavírus-járvány miatt szükséges stratégiai egyeztetésekért felelős miniszteri biztossá nevezte ki. A megbízatás időtartama 3 hónap, olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

Mint írják, a miniszteri biztos feladata, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a mintegy 69 településvezető között folytatott egyeztetéseket követően külön-külön tárgyaljon a 25 000 fő feletti vidéki városok képviselőivel.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára pedig a fővárossal és a budapesti kerületek vezetőivel fog egyeztetni, teszik hozzá. A megbeszélésekre a következő hetekben kerül sor. A tárgyalásokon a Miniszterelnökség mellett a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium képviselői vesznek részt.

Az egyeztetések célja, hogy az önkormányzatok igényeit figyelembe véve olyan megoldást találjunk, amely a települések hatékony működését biztosítja, valamint beruházások és fejlesztések révén javítja az infrastruktúra és közszolgáltatások minőségét, ugyanakkor munkahelyeket teremt, és egyben növeli a gazdaság teljesítményét is, közölték.

A kormány 2020 év végén döntött arról, hogy a kisvállalkozók helyi iparűzési adójának felső korlátját 1 százalékban maximalizálja. Ezzel a döntésével a kormány mintegy 150 milliárd forintot hagyott a nehéz helyzetben lévő mikro- és kisvállalkozásoknál, jelentősen enyhítve azok terhein. A koronavírus okozta válság mindenkit érint, az emberéletek mellett pedig a munkahelyeket is meg kell védeni

– zárták a közleményt.

Forrás: 24.hu