Szájer-ügy: a Budapest Pride segítene a Fidesznek

Szájer-ügy: a Budapest Pride segítene a Fidesznek

A Budapest Pride segítene a Fidesznek abban, hogy a párt saját LMBTQ tagjainak elfogadó és biztonságos közeget teremtsen, ők is

szabadon, hazugságok nélkül megélhessék önmagukat politikai munkájuk során.

Szívesen segítenek a kormánypártnak abban is, hogy egy valóban befogadó, az egyenlő emberi méltóságot és szabadságot hatékonyan védelmező Magyarországot építsenek, ahol senkinek nem kell félnie azért, mert nem heteroszexuálisnak született. Mint írták, az, hogy

Szájer Józsefről 30 éve tudják a Fidesz-tagok, hogy a férfiakhoz (is) vonzódik, mégis titkolnia kellett, sokkal többet elárul a Fidesz politikai kultúrájáról, mint Szájer Józsefről,

testközelből figyelhető meg, mit tesz a Fidesz azokkal a tagjaival, akik nem illeszkednek az aktuális pártideológiába.

A Szájer-ügyből leginkább arra következtetni, hogy a Fideszben teljesen mindegy, ki és mit tesz le asztalra, aki a saját neméhez (is) vonzódik, annak az egyetlen opció, ha titkolózik, hazudik magáról a nyilvánosság előtt.

A Fideszben, úgy tűnik, úgy lehet magas pozíciókat elérni, ha vagy heteró vagy, vagy azt hazudod magadról, hogy heteró vagy. Egy ilyen politikai közösség pedig, mint az már a napnál is világosabban látszik, megnyomorítja a tagjait.

A Budapest Pride azért dolgozik, hogy minden LMBTQ embernek jobb legyen Magyarországon élni, azoknak is, akik a Fidesz vagy a KDNP tagjai, szimpatizánsai.

Sajnos rengeteg olyan magyar és nemzetközi példát ismernek arról, miként hat az emberekre, ha évtizedeken át hazugságban, bujkálva kell élniük, nem ritka, hogy

belőlük lesznek a leghangosabban buzizó homofóbok.

Emlékeztetnek rá, legutóbb Gyarmathy Éva Prima-díjas pszichológus írta meg egy kutatás alapján a Meseország Mindenkié kapcsán, hogy

a homofóbia gyakran az egyén saját, elnyomott homoszexuális késztetéseinek a kitüremkedése. Minthogy mélyen elnyomott érzésekről van szó, tudatosan nem képes velük foglalkozni az ember, és ha valami mégis felszínre hozza ezeket, az zsigeri ellenkezést vált ki a lelkében. A homofób ember önmaga késztetéseit utasítja el másokra kivetítve, és nem is észleli, micsoda gyűlöletet gerjeszt maga körül.

A Budapest Pride emlékeztet rá, két napja bukott le a homofób litván parlamenti képviselő, Petras Gražulis is, aki LMBTQ-ellenes retorikájáról, a Vilnius Pride elleni tüntetéseiről volt híres, míg a parlament online, nyilvánosan közvetített kulturális bizottsági ülésén egy pillanatra bekapcsolta kameráját, és egy meztelen férfi tűnt fel mellette. 

A kényszerű titkolózás, az önmagunk elfogadásával való küzdelem mindenkit megnyomorít, pláne azokat, akik olyan közegben élnek, ahol a szexuális kisebbségekről vagy a transzneműekről mint másodrendű állampolgárokról, bűnösökről, perverzekről vagy betegekről beszélnek. Az öngyűlölet könnyen fordul át mások gyűlöletébe, vagy akár az élet megvetésébe.

A Budapest Pride célja, hogy senkinek ne kelljen így élnie, mindenki szabadon, biztonságosan önmaga lehessen, szexuális orientációtól, nemi identitástól függetlenül. Szájer Józsefnek biztos nagyon nehéz volt évtizedekig kettős életet élnie, bár ezt az elmúlt években az EU második leg-LMBTQ-barátabb országában, Belgiumban tehette. Nem kellett félnie, ahogy Magyarországon az  LMBTQ közösség számos tagjának. Az ünnepek közeledtével sokan szembesülnek azzal, hogy családjuk sem fogadja el őket, titkolózni kell előttük, vagy már ki is tagadták őket.

A Budapest Pride hisz abban, hogy Magyarország lehet egy elfogadó ország, ahol senkinek nem kell rejtőzködnie, szégyellnie magát, mert nem heteroszexuális. Ezért ajánlja fel segítségét a Fidesznek. Remélik, a kormánypárt kihasználja ezt a történelmi pillanatot arra, hogy szembenézzen saját hibáival, kirekesztő hozzáállásával, és a változás útjára lépjen. Amíg ez nem történik meg, továbbra is küzdenek a kirekesztés és a jogfosztás minden formája ellen.

Forrás: 24.hu