SZFE: Az MTVA vallási műsorainak készítője is osztályt indít

SZFE: Az MTVA vallási műsorainak készítője is osztályt indít

Két új név került nyilvánosságra a Színház-és Filmművészeti Egyetem következő féléves oktatói gárdájából. A Magyar Hírlap szerdai híre szerint Barlay Tamás vezetheti a dokumentumfilmes osztályt. Barlay korábban az MTVA vallási, kisebbségi és határon túli műsorainak főszerkesztői tisztét is betöltötte, és vezetője a közmédia tanácsadói testületeként működő Kós Károly Kollégiumnak – írja a Kreatív. A kollégiumot 2012-ben alapították, fő feladata „a külhoni magyarsággal foglalkozó műsorok és hírügynökségi tartalmak elemzése”.

A játékfilmes rendezői osztályt András Ferenc vezetheti majd. A Balázs Béla- és Kossuth-díjas rendező két legismertebb filmrendezése a Dögkeselyű és a Veri az ördög a feleségét. Az utóbbi években nagyrészt portré- és dokumentumfilmeket rendezett.

Az már korábban kiderült, hogy a színházrendező osztályt Vidnyánszky Attila és a Soproni Petőfi Színházat igazgató Pataki András fogják vezetni. A prózai színész osztály vezetője Szarvas József, segítője Rátóti Zoltán lesz. Az SZFE új oktatóiról ebben a cikkünkben írtunk.

Forrás: 24.hu