Tűz ütött ki egy ukrán idősotthonban, legalább tizenöten meghaltak

Tűz ütött ki egy ukrán idősotthonban, legalább tizenöten meghaltak

Tizenöten meghaltak a kelet-ukrajnai Harkivban egy idősotthonban kitört tűzben – közölte csütörtökön az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat. A lángok a kétszintes épület második emeletén csaptak fel, jelentette az Interfax Ukrajina hírügynökség. alapján az MTI.

A katasztrófavédelem helyi vezetőjének egyik munkatársától a hírügynökség helyi tudósítója úgy értesült, hogy kilenc bentlakót menekítettek ki és szállítottak kórházba az égő épületből. A Reuters azt írta, hogy tizenegyen sérültek meg és összesen harminchárman tartózkodtak az épületben. A tűz 100 négyzetméterre terjedt ki. A kiérkező tűzoltóknak sikerült rövid időn belül eloltani a tüzet, az esetet ugyanakkor a hatóság országos szintű veszélyhelyzetnek minősítette. Az oltásban 28 tűzoltó vett részt hét műszaki eszközzel.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram üzenetküldő portálon keresztül utasította a kormányt, hogy mielőbb derítse ki, mi okozta a tragédiát. Ugyanakkor a Reuters az ukrán főügyészség előzetes vizsgálata alapján arról számolt be, hogy a tüzet „az elektromos fűtőeszközök nem megfelelő használata” okozhatta.

Ukrajnában az elmúlt napokban különösen hideg volt, átlagosan mínusz 20 Celsius fok közeli. Az Ukrajinszka Pravda hírportál írása szerint a magánházat nemrég alakították át idősotthonná.

Forrás: 24.hu