Új program segítene a koronavírus miatt bajba jutott kkv-knak

Új program segítene a koronavírus miatt bajba jutott kkv-knak

A szoftvercég által indított Növekedési Program keretében a vállalat teljes körű felmérést és előremutató fejlesztési javaslatokat biztosít a résztvevők számára, segíti őket az új piaci normákhoz való alkalmazkodásban, valamint a változásokkal szembeni ellenálló képesség erősítésében.

Nincs olyan vállalkozás, amelyet ne állított volna kihívások elé a koronavírus, a sérülékenyebb, forrás- és eszközhiánnyal jobban sújtott kkv-szektorra pedig ez különösen igaz.

A Facebook, a Világbank és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) együttműködésével készült Future of Business Survey felmérésben több mint 50 ország mintegy 30 ezer kkv-vezetője nyilatkozott a koronavírus hatásairól.

  • A kutatás szerint a Facebookon jelen lévő magyar kkv-k 26 százaléka függesztette fel tevékenységét január és május között,
  • és 21 százalékuk számolt be arról, hogy munkavállalóinak száma csökkent a járvány miatt.

A Budapesti Gazdasági Egyetem reprezentatív kutatása szerint ugyanakkor a magyar kkv-k 43 százaléka kényszerült az üzleti tevékenység részleges (35%) vagy teljes (8%) szüneteltetésére.

Mentőöv a digitalizáció

Az elmúlt hónapok egyik legfontosabb tanulsága, hogy a digitalizáció ma már nem lehetőség, hanem a működés és a piacon maradás egyik alapfeltétele. A COVID-19-hez hasonló krízisek számos negatív hatásuk mellett motorjai is lehetnek a fejlődésnek, az innovatív megoldásokra és működésbeli változásokra nyitott cégek megtalálhatják a piaci réseket, és előnyükre fordíthatják a megváltozott üzleti környezet adta lehetőségeket.

Mentőöv lehet az informatikai kiszervezés

A vállalkozások körében a leggyakrabban kiszervezett tevékenység az informatika és a könyvelés.

A Növekedési Program keretében az SAP szakértői digitális stratégiai tanácsadást nyújtanak. Emellett a digitalizációs beruházások előkészítéséhez kapcsolódó teljes körű pályázati tanácsadást is kínálnak.

Továbbá az elemzők portfóliót állítanak össze az adott iparág tendenciáiról, fontos üzleti folyamatok fő teljesítménymutatóiról, amelyek összehasonlításra kerülnek a részt vevő vállalkozás saját technológiai érettségével, pénzügyi mérőszámaival.

A cég átvilágítása után a szakértők digitális átalakulási koncepciót fogalmaznak meg, és konkrét javaslatokat tesznek a hatékonyságnövelés támogatásához. Az első 20 jelentkező ingyenesen vehet részt a programban, a jelentkezéseket 2020. szeptember 30-ig várják.

Kiemelt kép: Getty Images

Forrás: 24.hu