Újabb magyar válogatott kézilabdázó dőlt ki

Újabb magyar válogatott kézilabdázó dőlt ki

A Siófok KC 32-26-ra legyőzte az orosz GK Asztrahanocska csapatát a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének pénteki, első mérkőzésén, írta az MTI.

Nem kezdett jól a magyar csapat, több mint öt perc után szerezte első gólját, ezt kihasználva a gyorsabb és pontosabb Asztrahanocska hárommal ellépett. Egy ideig felváltva születtek a gólok, majd a 18. percben a siófokiak – a meccs során először – átvették a vezetést.

Kapcsolódó
Pálinger elmondta, mit gondol az olimpiai esélyeinkről

A Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke elárulta azt is, mi a cél a válogatott mellett dolgozó szakmai stábbal.

De a magyar csapat továbbra sem volt kellően hatékony, ám támadásban egyre pontosabbnak bizonyult, Szikora Melinda pedig egyre jobban védett, így a szünetben 16-14 volt az állás.

A 27. percben a válogatott irányító, Tóth Gabriella súlyosnak tűnő ujjsérülés miatt végleg kivált a játékból.

Tomori Zsuzsanna a védekezés mellett támadásban is kimagaslott, Szikora továbbra is remekelt a kapuban, ennek köszönhetően a második félidő elején növelte előnyét a Siófok (24-19).

Kapcsolódó
Mélyütés után sztáredzőt kapott a szlovén női kéziválogatott

Uros Bregar keddi távozását nem értik, de gyorsan lett megoldás.

Az oroszok a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de ellenfelük jól felkészült erre. A Siófok a hajrában már nem tudta tovább növelni a különbséget, hatgólos előnye azonban így is megnyugtatónak tűnik a vasárnapi, szintén Siófokon sorra kerülő visszavágó előtt.

A mezőny legeredményesebb játékosa Tomori Zsuzsanna volt, aki tíz lövésből kilenc gólt szerzett. Csapattársai közül Katarina Jezic hat, Hársfalvi Júlia öt alkalommal talált be. Szikora Melinda 15 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Jekatyerina Zelenkova hét gólt lőtt.

A párharc első találkozóját azért rendezték Siófokon, mert az oroszok lemondtak a pályaválasztói jogukról. A visszavágót vasárnap 16 órától játsszák.

Női kézilabda Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzés

GK Asztrahanocska (orosz) – Siófok KC 26-32 (14-16)

Forrás: 24.hu