Wladár Sándor udvariasan helyretette Milák Kristófot

Wladár Sándor udvariasan helyretette Milák Kristófot

Köszönetet mondott Magyarországnak Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA kuvaiti elnöke a világbajnokság megrendezéséért.

Kapcsolódó
Sportdiplomáciában dupla sikert ért el a magyar vízilabda

Molnár Tamás és Kemény Dénes is FINA-bizottsági elnök lett.

Hétfőn 11 órától a Duna Arénában tartotta meg a vizes-világbajnokság záró sajtótájékoztatóját az esemény szervezőbizottsága. A FINA elnöke megköszönte, amiért rövid idő alatt meg tudta szervezni Magyarország a rendezést, a vb-t pedig

a valaha volt legjobb vizes világbajnokságnak nevezte.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Fürjes Balázs FINA elnökségi tag egyaránt kiemelte, hogy vizes vb-t Magyarországon kívül még senki sem hozott össze négy hónap alatt, ezért külön köszönetet mondtak a szervezésben résztvevő valamennyi munkatársnak, és az önkénteseknek.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nem akarta megismételni az előtte szólók mondandóját, de azért rövidre fogott beszéde végén tudott váratlant húzni.

Szántó Dávid a vb operatív igazgatója, direkt megkért, hogy ne ezzel kezdjem a beszédemet, de azért elmondom, még szerencse, hogy Milák Kristófnak a medencében kell gyorsnak lenni, ezért elnézhetjük neki a mostani 23 perces késését, reméljük a jövőben jobban figyel erre is

– utalt az elnök viccesen arra, hogy a 100-on és 200-on is aranyat nyerő, utóbbin fantasztikus világcsúcsot úszó zseniális sportolónak van még miben fejlődnie.

Varga Jennifer / 24.hu Fina Vizes Világbajnokság férfi vízilabda döntő és záró ünnepség 2022. július 3-án a Hajós Alfréd Uszodában.

Szántó Dávid ezt követően ünnepélyesen átadta ugyanazt az emlékképet a jelen lévő magyar sportolóknak, amelyet minden akkreditált résztvevő ajándékként hazavihetett Budapestről.

Eredetileg májusban rendezték volna a világbajnokságot Fukuokában, amelyet tavalyról halasztottak el, de a nemzetközi szövetség február elején közölte, hogy az eseményt tovább halasztják, és Fukuoka 2023-ban lesz házigazda, a 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják. Február 7-én aztán azt is bejelentette a FINA, hogy az újonnan kiírt 2022-es vb-nek Budapest lesz a házigazdája, illetve központja.

Forrás: 24.hu